Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksIndeks  Latest imagesLatest images  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  

Meet the Rutherford's

Go down 
2 posters
Idź do strony : Previous  1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 31 ... 40  Next
AutorWiadomość
N'rill'iree
Admin
N'rill'iree

Liczba postów : 9230

Meet the Rutherford's - Page 23 Empty
PisanieTemat: Re: Meet the Rutherford's   Meet the Rutherford's - Page 23 EmptySob Lis 11, 2023 11:15 am

- Och, z miłości można znieść wiele krzywd... - rzucił, ale miał nadzieję, że na tyle luźno, żeby Markus w żadnym stopniu nie poczuł się urażony. W końcu to było tylko głupie gadanie i żarty. Do tego użył ich przecież nie pierwszy raz.
- I absolutnie nie zdziwiłbym się, gdybyś zdążył mi tu jakąś schować albo zaraz wyciągnął jakąś z torby... - Nadal używał tego samego tonu, bo to przecież nie było nic poważnego. Żartował sobie z zamiłowania Markusa do fizyki, ale mu nie umniejszał ani nic podobnego.
Powrót do góry Go down
https://stucky-is-marvelous.forumpolish.com
StuckyO.

StuckyO.

Liczba postów : 8232

PisanieTemat: Re: Meet the Rutherford's   Meet the Rutherford's - Page 23 EmptySob Lis 11, 2023 12:00 pm

-Och, obiecuję, że nawet przez sen nie będę śpiewać. - zaśmiał się unosząc głowę z jego ramienia. -Ale powiedz, że choć lubisz mój głos, gdy mówię. - usiadł bokiem, zostawiając jedną nogę na podłodze, a drugą miał na łóżku. -Bo nie wiem, może zacznę do ciebie tylko pisać?- żartował, więc wszystko wypowiadał z uśmiechem na twarzy. -Nie wiem, czy to już ten etap, żebym miał tu książki z fizyki. - przecież to byłby ważniejszy krok od posiadania szczoteczki.
Powrót do góry Go down
N'rill'iree
Admin
N'rill'iree

PisanieTemat: Re: Meet the Rutherford's   Meet the Rutherford's - Page 23 EmptySob Lis 11, 2023 2:01 pm

- Spokojnie, jak będę chory, będziesz mógł śpiewać mi kołysanki. - To mógł Markusowi obiecać. Głownie dlatego, że rzadko chorował, a jak już chorował, to był przy tym tak nieznośny, że Markus będzie wolał go przekląć niż mu śpiewać...
- I wiesz, że lubię twój głos, kiedy mówisz. Dlatego byłeś moim ulubionym korepetytorem... - zapewnił, lekko trącając Markusa w ramię. Nawet jeśli nie lubił fizyki, mógł słuchać tego, jak Markus mówi o fizyce, bo wiedział, że było to coś, co ten kochał. To trochę zmieniało postać rzeczy.
- Ja mam u ciebie członka rodziny więc wiesz, książka to przy tym nic wielkiego... - zażartował.
Powrót do góry Go down
StuckyO.

StuckyO.

PisanieTemat: Re: Meet the Rutherford's   Meet the Rutherford's - Page 23 EmptySob Lis 11, 2023 2:19 pm

-Nie będę na to czekać, bo nie chce żebyś był chory. - dotknął dłonią jego policzka. -A mówić mogę dużo do ciebie, o tym jak jesteś cudowny.... Już nieco mniej, bo jednak... Jesteś tak cudowny, że nie powstały jeszcze słowa, by to opisać. - uśmiechnął się szeroko i zabrał dłoń z jego twarzy. -Margie to Margie, to wiesz... W sumie to myślałem, że przez nią to i ciebie będę mieć u siebie. - przyznał, ale rozumiał decyzję Iry. Może to faktycznie nawet lepiej, że tak postanowił.
Powrót do góry Go down
N'rill'iree
Admin
N'rill'iree

PisanieTemat: Re: Meet the Rutherford's   Meet the Rutherford's - Page 23 EmptySob Lis 11, 2023 2:51 pm

- Jezu, co za tandeciarz. - Przewrócił na Markusa oczami, ale zrobił to jednak z uśmiechem. W końcu może i z Markusa był tandeciarz... No ale jego tandeciarz, nie? To się liczyło.
- Pamiętaj, że jeśli masz czegoś nadmiar, to ci brzydnie. A najlepsze rzeczy trzeba sobie rozsądnie dawkować - zauważył i uniósł dłoń, ale nie po to, żeby idąc śladem Markusa pogłaskać go po policzku, a po to, żeby lekko dotknąć opuszkiem czubka jego nosa. Ot, tak lekko się z nim drażnił. Nic wielkiego.
Powrót do góry Go down
StuckyO.

StuckyO.

PisanieTemat: Re: Meet the Rutherford's   Meet the Rutherford's - Page 23 EmptySob Lis 11, 2023 3:13 pm

-Czyli wszystko będę ci dawkować.- skinął głową i przy okazji wygiął ją tak, by móc cmoknąć jego palec. -Prócz śpiewu, bo on nie jest przyjemny, piękny... Więc naciągając twoją teorię, nie powinienem do ciebie mówić, a śpiewać. - jeszcze Irze zbrzydnie jego głos i co wtedy? Kogoś innego będzie słuchać o fizyce? Tak nie powinno być! Tak nie może być! - Więc, będzie jak w bajce. - spróbował to zanucić jak z jakiejś bajki Disneya. -Chyba, że mnie zaklniesz. - dalej próbował śpiewać. No nich Ira doceni!
Powrót do góry Go down
N'rill'iree
Admin
N'rill'iree

PisanieTemat: Re: Meet the Rutherford's   Meet the Rutherford's - Page 23 EmptySob Lis 11, 2023 3:24 pm

- Wiesz co... - zaczął, odchylając się w tył na tyle, żeby móc jak najbardziej oddalić się od Markusa, i spojrzał na niego z wyjątkowo... krzywą miną. Przesadnie krzywą, bo wciąż do niczego nie podchodził przecież poważnie. - Może jednak czas na ciebie. - Zamachał dłonią tak, jakby odganiał upierdliwą muchę, żeby podkreślić to, jak chce się pozbyć Markusa i tego jego śpiewu.
Powrót do góry Go down
StuckyO.

StuckyO.

PisanieTemat: Re: Meet the Rutherford's   Meet the Rutherford's - Page 23 EmptySob Lis 11, 2023 4:24 pm

-Mówisz?- Zapytał już normalnym tonem. -No dobrze, skoro tak twierdzisz i tego chcesz, to ja sobie pójdę.- Na początku niby udawał poważnego, ale po chwili uśmiechnął się i zaśmiał. -Już nie będę śpiewać i łamać sobie serca.- Pokręcił głową, no bo przecież to serce było jego bardziej złamane, niż pokrzywdzone były uszy Iry. Więc wiadomo - trzeba było zadbać o serce. Oczywiście żartował sobie z tym wszystkim, czując jak wszystko wraca na stare, znajome tory.
Powrót do góry Go down
N'rill'iree
Admin
N'rill'iree

PisanieTemat: Re: Meet the Rutherford's   Meet the Rutherford's - Page 23 EmptySob Lis 11, 2023 5:39 pm

- Och... - No aż się rozczulił. - Słodziaku. Śpiewaniem łamiesz serce nam obu... - zapewnił, ściskając jego dłoń. No ale to był już koniec, nie zamierzał więcej żartować z tematu śpiewu, bo przecież Markusowi daleko było do jakiejś wielkiej tragedii pod względem umiejętności. Ale tylko sobie przecież żartował.
- A więc, ty mój stłamszony artysto, co miałbyś ochotę poczytać? - zagadnął, bo jednak mógł coś wybrać z regału i nawet poczytać to Markusowi na głos, jeśli ten sobie tego życzył.
Powrót do góry Go down
StuckyO.

StuckyO.

PisanieTemat: Re: Meet the Rutherford's   Meet the Rutherford's - Page 23 EmptySob Lis 11, 2023 5:43 pm

-Och, to już potrójnie łamie moje, więc nie wiem, kto ma gorzej.- zaśmiał się, ale nie był jakkolwiek urażony tym, że Ira nie jest w stanie słuchać jego śpiewu. -A na czym ostatnio skończyliśmy?- Zapytał, bo różne rzeczy wspólnie czytali, czasem u Iry, czasem u Markusa. -możemy dokończyć.- Nie było sensu zaczynać czegoś nowego, skoro mogą wspólnie odhaczyć pozycję.
Powrót do góry Go down
N'rill'iree
Admin
N'rill'iree

PisanieTemat: Re: Meet the Rutherford's   Meet the Rutherford's - Page 23 EmptySob Lis 11, 2023 6:32 pm

Polecił Markusowi grzecznie położyć się na łóżku i sięgnął po Harry'ego Pottera, którego ostatnio czytali. Po prostu przyszedł czas, kiedy uznali, że dobrze byłoby spróbować sprawdzić, co jest w tym takiego specjalnego. W końcu skoro przebrnęli przez Zmierzch, to i przez to powinni spróbować, nie?
Tak było jednak nieco łatwiej, bo mogli dzielić się swoimi spostrzeżeniami. Lepiej było wypominać głupoty na głos niż zastanawiać się nad nimi w ciszy, no nie? A on często miał naprawdę sporo spostrzeżeń co do przewijających się tam głupot...
Dlatego chętnie położył się na łóżku obok Markusa, żeby móc zacząć czytać nowy rozdział.
Powrót do góry Go down
StuckyO.

StuckyO.

PisanieTemat: Re: Meet the Rutherford's   Meet the Rutherford's - Page 23 EmptySob Lis 11, 2023 6:42 pm

W pewnym momencie Markus bezwiednie położył dłoń na brzuchu chłopaka, a konkretniej tuż nad pępkiem. To Ira trzymał książkę, więc on mógł w ten sposób się do niego przytulić. Nawet jeśli od czasu do czasu przesuwał całą dłonią, albo po prostu samymi opuszkami wodził po koszulce, która zakrywała skórę chłopaka. Jednak nie myślał o tym, jak go dotyka, a po prostu go dotykał. Oczywiście czytał przydzielone jemu kwestie, ale to też przecież nie przeszkadzało, by nie działać nieco dłonią.
Powrót do góry Go down
N'rill'iree
Admin
N'rill'iree

PisanieTemat: Re: Meet the Rutherford's   Meet the Rutherford's - Page 23 EmptySob Lis 11, 2023 8:15 pm

Starał się nie rozpraszać, nawet jeśli Markus mu w tym nieszczególnie pomagał. Ale nie było to jednak coś, co mu jakiś w sposób przeszkadzało czy go nie drażniło, więc nie było co przeżywać. Ot, po prostu trochę rozpraszało, ale nie na tyle, żeby jakoś... wytrącić go z lektury. Nawet jeśli przygody dziesięciolatka nie były jakąś fascynującą lekturą.
- Chcesz przestać...? - zagadnął Markusa, bo jednak fakt, że ten był bliski tego, żeby zaraz wsadzić mu palec w pępek, sprawiał, że musiał się nad tym zastanowić. Nad tym, czy Markusa nie nudzi książka, znaczy się.
Powrót do góry Go down
StuckyO.

StuckyO.

PisanieTemat: Re: Meet the Rutherford's   Meet the Rutherford's - Page 23 EmptySob Lis 11, 2023 8:22 pm

-Nie, możemy czytać dalej.- Pokręcił głową trąc nią tym samym o poduszkę. -Im więcej dziś przeczytamy, tym mniej będzie na następny raz.- Użył argumentu, którego zawsze używał przy korepetycjach dla chłopaka. -A, co?- Zapytał jednak, bo może to Ira jest znudzony i chciałby porobić coś innego, albo odpocząć faktycznie? -Dostosuję się jak coś.- Znów wrócił do "macania" go po brzuchu.
Powrót do góry Go down
N'rill'iree
Admin
N'rill'iree

PisanieTemat: Re: Meet the Rutherford's   Meet the Rutherford's - Page 23 EmptySob Lis 11, 2023 8:41 pm

- Bardzo entuzjastyczne podejście. - No nie dało się z tym stwierdzeniem nie zgodzić. Ale Markus faktycznie chyba nie był jednak szczególnie wkręcony w materiał, jeśli chciał mieć to jak najszybciej za sobą. Bo wątpił, że chodziło o to, żeby jak najszybciej poznać zakończenie.
Ale zgadzał się z nim w tym braku entuzjazmu.
- A to... - Zerknął w dół, żeby w ten sposób pokazać, że ma na myśli te macanki. - Aż tak cię kręcą przygody dziesięciolatka, że nie możesz utrzymać rąk przy sobie...? - zażartował.
Powrót do góry Go down
StuckyO.

StuckyO.

PisanieTemat: Re: Meet the Rutherford's   Meet the Rutherford's - Page 23 EmptySob Lis 11, 2023 8:43 pm

-Co?- Aż uniósł głowę, by spojrzeć najpierw na twarz chłopaka, a później na to, na co ten wskazywał - swoją dłoń. -Aaaa... W sumie to, jakoś nie myślałem o tym,- przyznał się do tego -Przestanę, pewnie ci przeszkadza.- Nie chciał rozpraszać chłopaka, czy sprawiać, że ten się będzie jakoś znów niekomfortowo przez niego czuć, dlatego ułożył się z powrotem i zabrał rękę.
Powrót do góry Go down
N'rill'iree
Admin
N'rill'iree

PisanieTemat: Re: Meet the Rutherford's   Meet the Rutherford's - Page 23 EmptySob Lis 11, 2023 8:57 pm

- Dlatego pozwoliłem sobie wysnuć taką jakże zawiłą teorię iż ta wysoce fantastyczna, zawoalowana fabuła nienależycie stymuluje twoje szare komórki... - Aż żałował, że nie nosił okularów, bo mógłby je poprawić. - Czy twoje niekontrolowane ruchy kończyn górnych są argumentem potwierdzającym tę tezę...? - Spojrzał na Markusa, kładąc otwartą książkę na swoim brzuchu, żeby nie zgubić tego, gdzie jednak się zatrzymali.
Powrót do góry Go down
StuckyO.

StuckyO.

PisanieTemat: Re: Meet the Rutherford's   Meet the Rutherford's - Page 23 EmptySob Lis 11, 2023 9:05 pm

-Czy ty chcesz sprawić, aby moje młodzieńcze hormony wzięły górę nad moimi myślami oraz ciałem? Mów tak do mnie jeszcze, a nie będę w stanie ukryć radości jaką twój dobór słów i sposób mówienia do mnie, sprawia. - Zaśmiał się lekko i przysunął się tak do Iry, by móc schować twarz w zgłębienie jego szyi. Dobrze wiedział, że rumieńce już się pojawiały, to było standardowe, a przy Irze to wręcz bardziej niż oczywiste.
Powrót do góry Go down
N'rill'iree
Admin
N'rill'iree

PisanieTemat: Re: Meet the Rutherford's   Meet the Rutherford's - Page 23 EmptySob Lis 11, 2023 9:18 pm

- Och, czyli właśnie wysnuliśmy tezę, według której moje wysoce rozwinięte i nad wyraz biegłe wysławianie się w temacie, do któregoż to masz stosunek kordialny, stymulowało cię werbalnie...? - Okej, jeśli miał być szczery, to nie miał najmniejszego pojęcia, czy cokolwiek z tego, co powiedział, miało jakikolwiek sens, ale... Co za różnica? Miało brzmieć mądrze z pozoru. Starał się, a Markus znów jakoś nie pomagał.
Powrót do góry Go down
StuckyO.

StuckyO.

PisanieTemat: Re: Meet the Rutherford's   Meet the Rutherford's - Page 23 EmptySob Lis 11, 2023 9:23 pm

-Och, wylewnego ciebie wyobrażałem sobie ciebie wcześniej.- Znów się do czegoś przyznał. -Ale może już nie stymuluj mnie? A... Ogłupiaj tym dziesięciolatkiem zamieniającym życie w składziku pod schodami, na życie z czarodziejami?- Zaproponował, bo chyba tak byłoby najlepiej? Szczególnie, że naprawdę, nie było do czego się śpieszyć, co robić dwa kroki za wcześnie do przodu. Tak też jest dobrze, a wręcz bardzo dobrze.
Powrót do góry Go down
N'rill'iree
Admin
N'rill'iree

PisanieTemat: Re: Meet the Rutherford's   Meet the Rutherford's - Page 23 EmptySob Lis 11, 2023 9:31 pm

- Miałem na myśli wylewność co do fizyki, ale ta, wiem, że gadałem bzdury... - przyznał i nawet nie ukrywał rozbawienia tym faktem, bo tyle to jednak by już było z tego całego wygadywania mądrości w jego wykonaniu. No ale po co udawać?
- Okej, odstymuluję cię - zgodził się z Markusem. - Doczytamy rozdział do końca. - Zawsze wolał dokończyć choć rozdział, a nie przerywać go w połowie. To było niemalże niekomfortowe.
Powrót do góry Go down
StuckyO.

StuckyO.

PisanieTemat: Re: Meet the Rutherford's   Meet the Rutherford's - Page 23 EmptySob Lis 11, 2023 9:33 pm

-Nie gadałeś bzdur, nigdy nie gadasz bzdur. Czasem mnie to wręcz onieśmiela, ale z drugiej strony, nie mogę sobie wyobrazić lepszej cechy do bycia tekściarzem. Znasz słowa, łączysz je odpowiednio. Zawsze stymulujesz.- Ucałował go w ramię i już zamierzał być grzeczny. -Czy teraz ja czytam?- Zapytał, bo Ira może chcieć odpocząć, no i pewnie przyda mu się przynajmniej odpoczynek strun głosowych.
Powrót do góry Go down
N'rill'iree
Admin
N'rill'iree

PisanieTemat: Re: Meet the Rutherford's   Meet the Rutherford's - Page 23 EmptySob Lis 11, 2023 9:43 pm

- Nie, nie. Ja mam po prostu wrodzony talent do mówienia bzdur w taki sposób, że nie brzmią jak bzdury. - No i to był najprawdziwszy dar. Co tam jakieś malowanie palcami do stóp czy coś, kiedy można było mieć taki talent. - Postymuluję cię tym później - obiecał i w odpowiedzi na pocałunek Markusa sam cmoknął go gdzieś w okolice skroni. Tak prawie w czoło.
- Jeśli chcesz, mogę oddać ci pałeczkę. - A raczej książkę, ale to tylko szczegół.
Powrót do góry Go down
StuckyO.

StuckyO.

PisanieTemat: Re: Meet the Rutherford's   Meet the Rutherford's - Page 23 EmptySob Lis 11, 2023 10:03 pm

-Och chcę.- Powiedział to bardzo entuzjastycznie. Niestety bądź stety? Nie chodziło o czytanie, a o samą pałeczke, choć w przypadku Iry to chodziło o pałkę. Doooobrą pałę. Nie zamierzał tego jednak mówić na głos, a nie chciał znów wchodzić w Irę w jakieś niedomówienia i niedomyślenia, więc zaczął po prostu czytać tam, gdzie chłopak skończył. Starał się przy tym jakoś ten głos modulować, żeby brzmiało to ciekawiej.
Powrót do góry Go down
N'rill'iree
Admin
N'rill'iree

PisanieTemat: Re: Meet the Rutherford's   Meet the Rutherford's - Page 23 EmptyNie Lis 12, 2023 11:23 am

Spojrzal na Markusa z lekkim, ale to lekkim zdziwieniem, bo tym razem to jednak załapał, że ten ma na myśli coś... nieco więcej. Po prostu jego ton byl jakoś bardziej oczywisty.
Ale niczego z tym nie robił, ani nie mówił, bo jednak nie o to tu przecież chodziło. Mieli czytać, więc po prostu czytali, nawet jeśli najwyraźniej żaden z nich nie był szczególnie pochłonięty lektura.
- Na pewno nie chcesz się czegoś napić czy coś? - zagadnął, bo jednak jakoś tam się rola gospodarza przejął.
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Meet the Rutherford's   Meet the Rutherford's - Page 23 Empty

Powrót do góry Go down

Meet the Rutherford's
Powrót do góry 
Strona 23 z 40Idź do strony : Previous  1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 31 ... 40  Next
 Similar topics
-
» Meet the Rutherford's
» Meet the Rutherford's
» Meet the Rutherford's
» Meet the Rutherford's
» Meet the Rutherford's

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: Meet the Rutherford's-
Skocz do: