|
| Meet the Rutherford's | |
| | |
Autor | Wiadomość |
---|
N'rill'iree Admin
Liczba postów : 9218 Join date : 04/09/2018
| Temat: Re: Meet the Rutherford's Pon Cze 26, 2023 10:14 pm | |
| - Jedno i drugie. - Poprawił na sobie kołdrę, starając się usiąść w jakiś najbardziej wygodny sposób, jednocześnie zerkając na kości Marsha, starając się jak najbardziej wizualizować je sobie w głowie. Potrzebował czegoś aseksualnego. Zdecydowanie. - Przestań nazywać go szczeniakiem. - Skrzywił się. - Nie kręci mnie coś, co jest małe, owłosione i zaplute. - Miał jednak wyższe oczekiwania i poniżej pewnych standardów nie zamierzał schodzić. - Wierz mi, zdecydowanie nie marzyłem w nocy o tobie. - Co do tego to mógł go zapewnić. - A ta woda stała tam od paru dni. - Cóż, niby woda to woda, nie? | |
| | | StuckyO.
Liczba postów : 8225 Join date : 04/09/2018
| Temat: Re: Meet the Rutherford's Pon Cze 26, 2023 10:31 pm | |
| Spojrzał z obrzydzeniem nie na wodę, a na Irę. -Jesteś obleśny. Kto normalny tak postępuje?- zakręcił butelkę, bo jednak tak wypadało i wrzucił ją do kosza. Tak powinnpowinno się od razu zrobić. -Jest niski, owłosiony i pewnie gdyby pił u ciebie wodę to od razu byłby zapluty. - także jak Ira będzie dbać, to tak będzie mieć. Proste. | |
| | | N'rill'iree Admin
| Temat: Re: Meet the Rutherford's Pon Cze 26, 2023 10:45 pm | |
| Wzruszył ramionami w odpowiedzi. No co? On wiedział, żeby jej nie pić. Zapomniał o niej, bo nieczęsto bywał w domu, a jak już bywał, to wszystko wokół zawracało mu głowę. - Podlewam tym kaktusa - dodał, jakby to była najbardziej oczywista rzecz pod słońcem. Jego kaktus nawet jeszcze całkiem żył, więc była to wymówka, którą mógł sprzedać. - Dobą wodę trzymam dla sensownych gości... - Tak właściwie to miał ją w szafce, ale skoro Łasica nie pytał, to mu nie mówił. - Nie jest niski. - Markus był raczej średniego wzrostu. - A już na pewno nie wydaje się owłosiony. - Tym razem to on przewrócił oczami. - Ta usilna antyreklama jest aż zabawna... Jednak jesteś zazdrosny...? | |
| | | StuckyO.
| Temat: Re: Meet the Rutherford's Pon Cze 26, 2023 11:26 pm | |
| -A ich nie podlewa się tak rzadko, że woda może się zepsuć?- zapytał, bo chyba zepsuta woda i dla kaktusów nie jest czymś dobrym?- A masz tu jakiś prócz mnie?- więc na wodę zasługiwał w pełni. -Nie, akurat mi on odpowiada. - wzruszył ramionami nim wstał z łóżka, by zacząć szukać wody, dzięki której pozbędzie się tego uczucia z ust. | |
| | | N'rill'iree Admin
| Temat: Re: Meet the Rutherford's Pon Cze 26, 2023 11:42 pm | |
| - Jezu, masz mnie, trzymałem ją tu dla ciebie... - O tak, to właśnie sobie tak doskonale zaplanował. Chociaż nie, nie. Gdyby trzymał to tutaj dla Łasicy, dorzuciłby tam zdrapanego ze ściany grzyba. - Nikim nie gardzę aż tak bardzo, żeby kazać mu tu przebywać. - Cóż, tak, ich przyjaźń była wielka. Gdyby nie to, to już chyba dawno daliby sobie po pyskach. A tak... Można było uraczyć się kilkoma miłymi komentarzami. - I poważnie? - Przekrecil głowę, spoglądając na Marsha spod tej swojej przydługiej czupryny, która zaszła mu na czoło. - Ja jestem tutaj, a ty jesteś zainteresowany kimś, kto według ciebie jest niski, owłosiony i potencjalnie zapluty...? - Idealne wręcz ogłoszenie matrymonialne. - Co za spaczony gust... - skwitował to, na końcu orzesadnie wzydchajac. | |
| | | StuckyO.
| Temat: Re: Meet the Rutherford's Wto Cze 27, 2023 8:43 am | |
| -Złotko, ty mi już zcodzienniałeś. - wzruszył ramionami. - Tak już bywa, bez urazy, ale twoja twarz na mnie nie działa. - rozłożył ręce w geście "no sorry". Znalazł wodę, ale jej jeszcze nie otwierał, tylko czekał na potwierdzenie, czy to ta dobra, czy znów do kaktusa. -Nie oburzaj się już tak, a lepiej do tego przywyknij. - doradził mu i jego zdaniem była to dobra rada. | |
| | | N'rill'iree Admin
| Temat: Re: Meet the Rutherford's Wto Cze 27, 2023 9:03 am | |
| - Proszę cię... - Prychnął i to tak głośno. I wyraźnie. Na tyle, na ile wyraźne może być prychnięcie. - Ona działa na każdego. - Zaczesał dłonią włosy w tyl. - Jakbym się uparł, to i hetero by na to poleciał. - Tego to już nie mówił na poważnie. On, głupie gadanie. - Ta jest okej - rzucił jedynie w odpowiedzi na nieme pytanie Łasicy. Nauczony doświadczeniem trzymał tu większość potrzebnych rzeczy. Tak, żeby nie musieć schodzić na dół, kiedy nie było to konieczne. - Przywyknij do czego konkretnie? - Uniósł lekko brew. - Do absolutnego braku gustu przeplatanego urojeniami? | |
| | | StuckyO.
| Temat: Re: Meet the Rutherford's Wto Cze 27, 2023 9:09 am | |
| - Że się możesz opatrzeć. - powiedział to mając już usta na przy dziubku butelki. - Gdyby tak było, to nie miałbyś ze mną swojego pierwszego pocałunku. - postarał się powiedzieć to jak najbardziej romantycznym tonem. - Także było spoko, jak szczeniak będzie chciał się jeszcze zobaczyć to niech tak będzie. - zaczął się po prostu zbierać. | |
| | | N'rill'iree Admin
| Temat: Re: Meet the Rutherford's Wto Cze 27, 2023 10:35 am | |
| - Gówno prawda. - Znów prychnął, ale po prostu... Jak często, zbyt często słyszało się, że poza wyglądem niewiele się ma, to człowiek się robił przewrażliwiony... Cóż, można powiedzieć dzięki, mamo. - I nie mów tak o tym. - Aż się skrzywił, przekręcając się na łóżku w taki sposób, żeby siedzieć z plecami opartymi o ścianę. - I co, jak powiem, że hej, seksu też nie uprawiałem, to cię najdzie na równie koleżeńską przysługę...? - rzucił, ale wewnętrznie to aż się wzdrygnął na samą myśl. Po prostu... No jakoś nie mógł tego wewnętrznie przetrawić.
| |
| | | N'rill'iree Admin
| Temat: Re: Meet the Rutherford's Wto Cze 27, 2023 1:12 pm | |
| MARKUS
-Skoro o to pytasz, to znakiem, że sam tego chcesz. Pomyślałeś o tym. - spał w bokserkach, więc zakładał spodnie. Nie przejmował się tym, że drugi raz pod rząd będzie mieć je ubrane, choć pewnie już u siebie, by coś zmienił. -Podasz jakaś koszulkę?- Ira przyjdzie do niego to sobie odbierze. A on mu nawet wypierze. -Nie wiem, zależy jak bardzo miałbym posuchę w temacie, żeby z tobą spać. - wzruszył ramionami, jakby to była najzwyklejsza sprawa i rozmowa. | |
| | | N'rill'iree Admin
| Temat: Re: Meet the Rutherford's Wto Cze 27, 2023 1:24 pm | |
| - Dziwny jesteś - stwierdził tę oczywistą rzecz, podnosząc się z łóżka. Spał w tym, co zwykle - w koszulce i luźnych bokserkach, które idealnie służyły za piżamę, więc bez większej krępacji wygrzebał się z łóżka. Jakoś... przeszły mu wszelkie problemy. Wizja... seksu z Marshem była wyjątkowo pomocna pod tym względem. - I wiedź, że poczułem się obrzydzony. - Wyciągnął z szafy jedną z bardziej obcisłych koszulek, czarną z logo AC/DC. Ira był szczupły, koszulka była dopasowana, ale dla Łasicy i tak będzie raczej... cóż, dość luźna. - Buziaka na pożegnanie też chcesz? - rzucił nieco zaczepnie, podając Marshowi koszulkę. | |
| | | N'rill'iree Admin
| Temat: Re: Meet the Rutherford's Wto Cze 27, 2023 2:03 pm | |
| MARKUS
- Dziwny? Po prostu stwierdzam fakty. - uniósł brew. -Co, nie podoba ci się to, że usłyszałeś swoje myśli wypowiedziane na głos? To ty jesteś dziwny. - założył koszulkę i włożył jeden bok do spodni, a raczej sam róg próbując ją jakoś wystylizować. -Och, ale łechtasz mi ego, wiem, że tego chcesz. Ale sory, nie umyłeś jeszcze zębów. - cóż, on też nie, ale to nie on proponował całowanie się. Niech się Ira nauczy porannego savoir vivre. Jeszcze przez chwilę próbował zrobić coś z koszulką, aż wreszcie uznał, że może być tak jak jest. | |
| | | N'rill'iree Admin
| Temat: Re: Meet the Rutherford's Wto Cze 27, 2023 2:17 pm | |
| - Wierz mi, twoje ego nie chce usłyszeć moich myśli wypowiedzianych na głos... - zapewnił Marsha co do tego, bo zdecydowanie nie były takimi, jakimi można kogoś skomplementować. Wręcz przeciwnie. Po prostu... Zdecydowanie nie byl fanem kosci, ot co. A Marsh składał się jednak głównie z kości. - Chcesz śniadanie? - Jakoś wątpił, ale spytał z grzeczności, stwierdzając, że lepiej będzie zejść na normalny temat. | |
| | | N'rill'iree Admin
| Temat: Re: Meet the Rutherford's Wto Cze 27, 2023 3:53 pm | |
| MARKUS
Spojrzał na niego, ale oczywiście nie dał się Irze. -Och, najpierw proponujesz seks, później pocałunek i na końcu śniadanie. - udał, że się wachluje dłonią. -Zacznij od kolacji, a może przejdziemy przez wszystkie bazy, złotko. - nie brzmiał jakby to obiecywał, także niech sobie Ira nie robi jakiś nadziei. -I nie dzięki, woda mi wystarczyła. - pokręcił głową. -Kawę zrobię sobie w domu. - o tak, kawa, papieros. Może sobie przejrzy jakieś tuoturiale makijażowe. Plan na dzień już jest. | |
| | | N'rill'iree Admin
| Temat: Re: Meet the Rutherford's Wto Cze 27, 2023 6:47 pm | |
| Cóż, Ira zdecydowanie nie marzył ani o seksie, ani o przejściu przez wszystkie bazy. A już na pewno nie marzył o tym w kontekście robienia tego z Marshem. Po prostu... zdecydowanie nie. Może był jakiś... Sam nie wiedział jakiś zacofany pod tym względem. Czy coś takiego. A może po prostu był... uprzedzony. Do tego wszystkiego. - Zapytałbym, czy mam podskoczyć gdzieś z tobą, ale pewnie uznałbyś to za chęć romantycznego odprowadzenia i przy okazji ujmę na honorze... - Cóż, tak, w tym przypadku mogłaby być to bardzo prawdopodobna opcja. Więc jakoś nie pytał. | |
| | | StuckyO.
| Temat: Re: Meet the Rutherford's Wto Cze 27, 2023 6:57 pm | |
| -Może do drzwi, gdyby twoja matka nie spała?- i tak z nią nie rozmawiał, ale wolał jakby coś to mieć jakieś zabezpieczenie w osobie jej syna. Niech on sobie z nią gada w razie co, to w końcu jego matka. -I pozdrów szczeniaka ode mnie. - dłońmi jeszcze przeczesał i nieco zmierzwił swoje włosy. No cudów tu nie zdziała teraz, ale nie planował nikogo spotkać, więc się tak nie przejmował tym. - Powodzenia z dzieckiem. - niemalże się czule uśmiechnął. | |
| | | N'rill'iree Admin
| Temat: Re: Meet the Rutherford's Wto Cze 27, 2023 7:34 pm | |
| - Teraz mam ochotę pójść i szturchnąć ją kijem od mopa. Na kacu jest przeurocza... - To mógł zagwarantować. A jakoś... Sam nie wiedział, robił się chyba jakiś przewrażliwiony, bo Łasica działał mu na nerwy bardziej niż zwykle. Lubił go... Byli kumplami, więc musiał go przecież lubić, ale... Najwyraźniej głodówka niezbyt dobrze działała na charakter Łasicy i jego nastawienie do życia... Albo naprawdę jakoś miękł. Czy coś. Dlatego jakoś bardziej lubił jak ludzie się z nim cackali. Będąc po prostu miłymi. Zszedł razem z Łasicą na dół, odprowadzając go pod same drzwi, które z... pewną ulgą za nim zamknął, żegnając się krótko i rzucając, że się zdzwoną. Albo coś. I jakoś... został sam. Prawie, bo matka gdzieś umierała za ścianą. Magia kaca. | |
| | | StuckyO.
| Temat: Re: Meet the Rutherford's Wto Cze 27, 2023 7:47 pm | |
| Markus za to dojadł owsiankę do połowy. Dokładnie tak, jak się umówił. Choć była to pewnie jednoosobowa umowa, to jednak może Mark się nie doczepi. -Robisz coś dziś?- zapytał się ojca, bo właściwie to nie wiedział co ze sobą zrobić. Okej, może się uczyć, to jak najbardziej wchodzi w grę, ale nie wiedział, czy coś poza tym zrobić. -Jak dzielimy sprzątanie?- w końcu to sobota i może jakoś weekend zleci. | |
| | | N'rill'iree Admin
| Temat: Re: Meet the Rutherford's Wto Cze 27, 2023 8:14 pm | |
| - Odeśpię patrol, a popołudniu nie mam szczególnych planów, więc jeśli chciałbyś coś zrobić, jestem otwarty na wszelkie propozycje. - Miał dziś kolejny nocny patrol, więc na noc znów wybędzie z domu. Ale Markus był dużym chłopcem, da sobie radę. - Może chcesz zaprosić swojego kolegę? - Wskazał kciukiem w stronę domu Rutherfordów, mając na myśli ich młodego sąsiada. - Obejrzycie sobie jakiś film - zaproponował. Chciał, żeby Markus wiedział, że może na spokojnie zapraszać znajomych. - Nie zaprzątaj sobie tym teraz głowy. - Machnął ręką, odkładając umyty talerzyk na suszarkę obok kubka. - Nie musisz marnować tego weekendu na sprzątanie. - Na porządki był jeszcze czas. | |
| | | StuckyO.
| Temat: Re: Meet the Rutherford's Wto Cze 27, 2023 9:29 pm | |
| -Ale wiesz, że lepiej jest sprzątać na bieżąco, niż to odkładać, a później przez to być albo niedokładnym, albo wręcz odpuścić?- to nie była żadna markusowa wymówka, on naprawdę wolał już częściej, ale mniej i przez to też krócej sprzątać. Jakoś wtedy też wszystko wydawało się być jasne, pod kontrolą. -Jeżeli nie będzie mieć nic do roboty. - wspomniał o Irze. Raczej wątpił, pewnie Ira będzie szukać podpod jakim jeszcze względem mu dopiec i go wyśmiać. | |
| | | N'rill'iree Admin
| Temat: Re: Meet the Rutherford's Wto Cze 27, 2023 9:57 pm | |
| - Markus, czy my mamy bałagan...? - spytał, rozglądając się wymownie wokół. Markus wprowadził się naprawdę niedawno i Mark mieszkał tutaj wcześniej sam. Nie był wielkim bałaganiarzem, a kiedy była tu ich dwójka, brud również nie narastał. - Później zajmiemy się podziałem obowiązków. - W Stamford to funkcjonowało, więc jeśli Markusowi zależy, mogą zrobić to i tutaj. - Póki co, w ten weekend ciesz się ich brakiem. - Czy to nie było coś, co większość nastolatków chciałaby usłyszeć? - A jeśli bardzo chcesz się czymś zająć, na lodówce jest lista zakupów. - Notatnik z magnesem był idealny do spisywania produktów, które akurat się skończyły. | |
| | | StuckyO.
| Temat: Re: Meet the Rutherford's Wto Cze 27, 2023 10:07 pm | |
| -No kuchnię i łazienkę warto jest sprzątać. Może nie widzimy tego, ale zawsze jest jakaś warstwa kurzu, a w niej znajdują się roztocza i inne bakterie, które osiadają na powierzchniach, no i są one siedliskiem wielu dolegliwości, a nawet potencjalnych chorób. - Markus niemalże miał ochotę zacząć się drapać, ale odpuścił. -Więc choć odkurzmy podłogi i blaty, umyjmy je? No i łazienkę. - to chyba nie tak wiele, nie?- Może ty zrobisz zakupy?- zaproponował, bo po swojej litanii chyba będzie prościej jak samemu posprząta. | |
| | | N'rill'iree Admin
| Temat: Re: Meet the Rutherford's Wto Cze 27, 2023 10:18 pm | |
| Spojrzał na Markusa, powoli wycierając dłonie w kuchenny ręcznik. - Zrób proszę zakupy, później zajmę się sprzątaniem. Ciesz się weekendem. - Cóż, nie tyle była to prośba, co raczej rodzicielski nakaz. Nawet jeśli dość specyficzny, zważywszy na to, o czym była mowa. Ale... Teraz jednak już z doświadczenia wiedział, że Markus... nie powinien tak się nakręcać. - A jeśli tak bardzo zależy ci na pracy, jutro pomożesz mi w sprzątaniu ogrodu. - Trzeba było wszystko przygotować na jesień, prawda? To była praca, która mogli się zająć. | |
| | | StuckyO.
| Temat: Re: Meet the Rutherford's Wto Cze 27, 2023 10:25 pm | |
| -Ale... Nie prościej będzie jak ty pojedziesz? Szybciej? No i włożysz zakupy do bagażnika, a ja w tym czasie posprzątam. Będziemy mieć więcej czasu po. - zauważył i to dość logicznie brzmiało. -I pewnie, pomogę ci jutro z ogrodem. - chętnie na to przystał. Weekend był zaplanowany, a raczej Markus próbował go odpowiednio zaplanować, co pomagało mu czuć się lepiej. | |
| | | N'rill'iree Admin
| Temat: Re: Meet the Rutherford's Wto Cze 27, 2023 10:38 pm | |
| - Sklep jest blisko, dasz radę - zapewnił Markusa, licząc na to, że utnie to resztki dyskusji. Prosił Markusa o konkretną rzecz i liczył na to, że nie będą musieli później rozmawiać na ten temat. Naprawdę liczył, że jeśli Markus zechce się buntować, to nie o sprzątanie łazienki... - Zostawię ci pieniądze obok kluczy. Reszta będzie twoja. - Krótko poklepał Markusa po ramieniu. Tak, jak w Stamford, zawsze podrzucał nieco więcej gotówki niż było to potrzebne do zakupów. - Pójdę się położyć - poifnormował go jeszcze na odchodne. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Meet the Rutherford's | |
| |
| | | | Meet the Rutherford's | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |